Certyfikat Produktu Najwyższej Jakości dla igo lokaty

Igo lokata otrzymała certyfikat Produktu Najwyższej Jakości w szóstej edycji Ogólnopolskiego Programu Najwyższa Jakość Quality International, organizowanego przez Forum Biznesu Dziennika Gazety Prawnej.

Najwyższa Jakość QI to projekt, którego celem jest promowanie w firmach i instytucjach skutecznych metod zarządzania jakością. Program ma za zadanie promocję firm i instytucji, które reprezentują najwyższe standardy, gwarantujące klientom i konsumentom otrzymanie produktu lub usługi na najwyższym poziomie.

Igo lokata to pierwszy produkt Inteligo przeznaczony zarówno dla klientów banku, jak i osób, które nie mają w nim rachunku. Do założenia igo lokaty nie jest konieczne otwieranie konta i podpisywanie umowy, wszystkie formalności są załatwiane online. Osoby posiadające konto Inteligo mogą założyć igo lokatę poprzez swoje konto. Pozostali klienci przez wypełnienie wniosku na stronie igolokata.inteligo.pl lub z pomocą konsultanta. Po przelaniu na nią środków, otrzymają unikalny identyfikator i hasło do logowania w dedykowanym serwisie. Jeżeli zdecydują się na otworzenie kolejnej lokaty, wystarczy podać kwotę i okres inwestycji, pozostałe dane zostaną uzupełnione automatycznie.

Dzięki dedykowanemu serwisowi istnieje możliwość zakładania kilku różnych igo lokat na tym samym wniosku. Domyślnym narzędziem autoryzacji transakcji w nowym serwisie są kody SMS, jednak każdy użytkownik może w dowolnym momencie zmienić narzędzie na aplikację token w telefonie komórkowym lub kartę-zdrapkę z kodami jednorazowymi.

Dodatkowo posiadacze igo lokaty mogą sprawdzać w serwisie www oraz telefonicznym historię jak i szczegółowe informację o lokacie, aktywować opcję automatycznego odnowienia oraz zrywania lokaty – ta funkcja dostępna jest tylko dla klientów Inteligo. Obecnie oprocentowanie igo lokaty wynosi 5,4 proc. w skali roku, a wysokość minimalnej wpłaty 1000 zł.

Konkurs Najwyższa Jakość QI 2012 odbył się pod patronatem Ministerstwa Rozwoju Regionalnego, Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, Klubu Polskie Forum ISO.

Inteligo, część bankowości detalicznej PKO Banku Polskiego, na rynku od 2001 r. Inteligo znalazło się w pierwszej trójce rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka 2012” w kategorii bank internetowy, potwierdzając swoją mocną pozycję na rynku bankowości elektronicznej. Konto Inteligo jest regularnie nagradzane i wyróżniane w kategorii kont internetowych od 2007 roku oraz w kategorii bankowość mobilna w 2011 roku. Oferta Inteligo obejmuje konta, lokaty, karty debetowe i kredytowe, kredyty, dostęp do funduszy inwestycyjnych oraz ubezpieczeń, a także możliwość doładowania telefonów komórkowych. Klienci Inteligo mogą korzystać z unikalnych, zaawansowanych rozwiązań takich jak SMSMoney i EmailMoney. Serwis transakcyjny posiada wersje optymalizowane na tradycyjne telefony komórkowe, iPhone’y i telefony z systemem Android.