Inteligo - najbardziej użyteczna strona bankowa!

Nowy serwis Inteligo został uznany za najbardziej użyteczną stronę bankową przez przedstawicieli 35 największych polskich agencji interaktywnych w rankingu interaktywnie.com.

Strona www.Inteligo.pl została doceniona za skuteczne połączenie funkcjonalności z przemyślaną i oryginalną grafiką. Została wskazana jako pierwsza wśród serwisów bankowych, uzyskując drugie miejsce w całym rankingu.

Eksperci docenili czytelność, przejrzystość i prostotę w nawigowaniu po serwisie. Najczęściej podkreślaną zaletą strony jest jej intuicyjność.

Ambicją Inteligo jest wyrafinowana prostota. Chcemy proponować Klientom intuicyjną bankowość, odpowiadającą na ich codzienne potrzeby, opartą na najbardziej zaawansowanej technologii. W ten sposób zamierzamy wyznaczać trendy dla rynku. Pierwszym krokiem było przygotowanie serwisu informacyjnego – teraz pracujemy nad nową odsłoną części transakcyjnej – mówi Jacek Komaracki, Dyrektor Zarządzający Pionem Bankowości Elektronicznej PKO Banku Polskiego, odpowiedzialny za projekt Inteligo.

Ranking, opublikowany 30 lipca 2010 r., został przygotowany przez przedstawicieli 35  największych polskich agencji interaktywnych i firm zajmujących się tematyką użyteczności w Internecie. W ocenie brano pod uwagę ergonomię interaktywnych urządzeń i aplikacji, tj. intuicyjność nawigacji, umożliwienie użytkownikowi jak najszybszego dotarcia do informacji, których szuka, oraz zrozumiałą i prostą w odbiorze formę przekazu.

Inteligo, część bankowości detalicznej PKO Banku Polskiego, na rynku od 2001 r. Wielokrotnie nagradzane w rankingach „Przyjaznego Banku Newsweeka”. W 2009 r. debet w koncie Inteligo uzyskał tytuł Innowacji Finansowej Roku 2009 Złotego Bankiera. Inteligo świadczy usługi Klientom prywatnym i firmowym, oferując proste i niezawodne rozwiązania. Prowadzi blisko 800 tys. rachunków. Oferta Inteligo obejmuje konta, lokaty, karty płatnicze, kredyty, dostęp do funduszy inwestycyjnych oraz ubezpieczeń a także możliwość doładowania telefonów komórkowych. Klienci Inteligo mogą korzystać z unikalnych rozwiązań, takich jak SMS money i e-mail money.

Kontakt:
Anna Moszczyńska