Inteligo: wiele kart do rachunku

W Inteligo Klienci mogą używać równocześnie kart debetowych dwóch organizacji, wydanych do rachunku głównego. Spełniając symboliczne warunki, Klienci korzystają z kart bez opłat.

Klienci kont prywatnych i firmowych Inteligo mogą od 14 marca 2011 r. zamawiać do rachunku głównego i używać równocześnie kart obu organizacji: Visa oraz MasterCard.

Klienci zamawiający kolejną kartę do rachunku głównego nie ponoszą opłat za jej wydanie. Karty mogą być darmowe także w czasie użytkowania. Wystarczy każdą z nich wykonać w miesięcznym okresie rozliczeniowym transakcje bezgotówkowe na minimum 100 zł.

Nowa usługa zwiększa atrakcyjność konta – mówi Aneta Biernat, odpowiedzialna za rozwój kart Inteligo – To odpowiedź na oczekiwania naszych Klientów, którzy w ten sposób chcą zwiększyć swoją swobodę w codziennym bankowaniu.

Karty akceptowane są w kraju jak i za granicą i umożliwiają:

• bezpieczne płatności za zakupy internetowe i telefoniczne,
  • transakcje bezgotówkowe we wszystkich punktach handlowo-usługowych na całym świecie, akceptujących karty Visa oraz MasterCard,
  • wypłaty bez prowizji w Inteligo z ponad 3500 bankomatów sieci PKO Banku Polskiego, eService i BZ WBK oraz ze wszystkich pozostałych bankomatów w Polsce i na świecie w abonamencie za 4 zł miesięcznie – wystarczy aktywować usługę „Bankomaty bez granic”,
  • doładowania telefonów komórkowych w bankomatach PKO Banku Polskiego – wprowadzasz kartę do bankomatu i wybierasz funkcję „doładowanie telefonu” oraz Operatora.

Karta debetowa Inteligo MasterCard pozwala dodatkowo płacić bezstykowo (PayPass), zarządzać limitami na transakcje bezstykowe online oraz wybierać sposób autoryzacji transakcji: za pomocą chipa i paska magnetycznego lub tylko chipa.

Inteligo, część bankowości detalicznej PKO Banku Polskiego, na rynku od 2001 r. Najlepsze konto internetowe w rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka” w 2010 i 2007 oraz wicelider kategorii w latach 2008-2009 oraz najlepsze konto według Internautów w rankingu „Polski Internet 2010”. Inteligo świadczy usługi Klientom prywatnym i firmowym, oferując proste i niezawodne rozwiązania. Oferta Inteligo obejmuje konta, lokaty, karty debetowe i kredytowe, kredyty, dostęp do funduszy inwestycyjnych oraz ubezpieczeń, a także możliwość doładowania telefonów komórkowych. Klienci Inteligo mogą korzystać z unikalnych, zaawansowanych rozwiązań, takich jak SMSMoney i EmailMoney. Serwis transakcyjny posiada wersje optymalizowane na telefony komórkowe i iPhone’y.