Raporty BIK w zasięgu kliknięcia

PKO Bank Polski umożliwia użytkownikom bankowości elektronicznej iPKO oraz klientom Inteligo zakup online podstawowych i rozszerzonych raportów  Biura Informacji Kredytowej.

Od 19 maja br. użytkownicy bankowości elektronicznej iPKO oraz klienci Inteligo mogą zamówić Raporty swojej historii kredytowej w BIK i otrzymać je wprost na swoje konta. Zamówienie odbywa się w pełni online. Klienci sami wybierają, czy raport chcą otrzymać w wersji elektronicznej, dostarczanej  automatycznie po dokonaniu zakupu, czy też w wersji drukowanej, dostarczanej pocztą pod wskazany adres. Wysłany elektronicznie dokument jest dodatkowo zaszyfrowany hasłem, dzięki czemu klienci zyskują pewność, że nie trafi on w ręce osób nieuprawnionych.

Klienci zyskują szybki i łatwy dostęp do informacji o swojej historii kredytowej, niezależnie od miejsca zamieszkania. Dzięki zaproponowanym przez nas rozwiązaniom oszczędzają swój czas, w bezpieczny i błyskawiczny sposób uzyskując potrzebny dokument – mówi Jacek Komaracki, Dyrektor Zarządzający Pionem Bankowości Elektronicznej PKO Banku Polskiego

Aktualnie w ramach usługi udostępnione zostały dwa rodzaje płatnych raportów: Raport Plus oraz Raport Plus z Informacją o ocenie punktowej. Oba dostępne są w wersjach polskiej lub angielskiej oraz dwujęzycznej. Klienci znajdą w nich informacje o rachunkach i zobowiązaniach kredytowych znajdujących się w bazie BIK i sprawdzą m.in.:

• bieżący stan zobowiązań kredytowych z informacją o terminowości ich regulowania i z historią rachunków kredytowych,
  • dane zawarte w umowach kredytowych,
  • stan regulowania zobowiązań, których są poręczycielami,
  • swoją ocenę punktową.

Dzięki nowej usłudze użytkownicy bankowości elektronicznej iPKO oraz klienci Inteligo będą mogli w szybki sposób na bieżąco monitorować stan swoich zobowiązań i sprawdzać, jak zmienia się ich ocena punktowa.

Dodatkowe informacje:
Elżbieta Anders, dyrektor Departamentu Komunikacji Korporacyjnej